Pulverlakkering

Pulverlakkering er en industriell prosess for overflatebearbeiding av metalloverflater som skal farges eller beskyttes mot miljøet.

Pulverlakkering

Pulverlakkering er en industriell prosess for overflatebearbeiding av metalloverflater som skal farges eller beskyttes mot miljøet. Prosessen består av rengjøring etterfulgt av et termoherdende lag pulver, som oftest polyester eller epoxy. Pulverlakk er en meget miljøvennlig lakkeringsmetode ettersom lakken er fri for alle løsningsmidler, noe som igjen skaper et bedre ytre og indre miljø. ​Pulverlakk er tilgjengelig i et nesten ubegrenset utvalg av farger, glans og teksturer. Har du ønsker om lakkering i spesielle RAL- eller NCS-fargekoder, så skaffer vi til veie dette fra internasjonalt anerkjente lakkprodusenter. Vi kan tilby lakkering i C4 kvalitet.

Fordelene ved å pulver lakkere overflater er:

  • Beskyttelse mot riper
  • Forebygger korrosjon
  • Fritt farge valg (RAL-koder)
  • Værbestandig
  • Øker produktets levetid

Pulverlakkeringsprosessen

  • Varene transporteres gjennom anlegget på en konvoier. Delene føres inn i en spyletunnel der metalloverflaten «forbehandles». Det kan være alt fra en enkel vask til flere steg med «kjemisk forvandling» av overflaten på metallet.
  • Delene går inn i en tørkeovn som tørker flatene før de kommer inn i pulverlakkeringskabinen hvor selve påføringen av lakkpulver foregår.
  • Produktet fortsetter inn i en herdeovn med en temperatur fra 180 til 220 grader avhengende tykkelse, størrelser og spesifikasjon fra kunde.
  • Produktene tas av konvoieren, kontrolleres iht. kundens lakkeringsbeskrivelse, pakkes ned og sendes til kunden.


Vi er FROSIO SERTIFISERT


FROSIO er en medlemsorganisasjon stiftet I 1986 av en samlet industri for å møte et voksende behov for å kvalifisere og sertifisere personell på alle nivåer i ledelse, produksjon og inspeksjon av arbeid innen korrosjonsbeskyttelse og overflatebehandling.  I 2012 etablerte FROSIO et lignende system for opplæring og sertifisering av isoleringsinspektører. FROSIO arbeider gjennom å definere kvalitetskrav for overflatebehandlings -og isoleringsinspektører. FROSIOs godkjenning -og sertifiseringordning har oppnådd høy internasjonal anerkjennelse. En FROSIO-sertifisert inspektør er et spesifikt krav innenfor forskjellige standarder og spesifikasjoner.

Sertifisering er en naturlig karriereutvikling for enhver med en fullført læretid eller for alle med lang erfaring innen overflate -eller isoleringsarbeid.

Korrosjonsklasse
(EN ISO 12944)

C1:Oppvarmede bygninger
C2: Utendørs i innlandsklima eller i lagerbygg hvor det kan forekomme kondens
C3:Utendørs i kystklima med lite saltinnhold eller innendørs i produksjonslokaler med høy fuktighet
C4:Utendørs i kystklima med moderat saltinnhold eller innendørs i svømmebasseng
C5-IUtendørs i kystklima med høyt saltinnhold
C5-MUtendørs i kystklima med høyt saltinnhold, høy fuktighet og aggressiv atmosfærisk korrosjon

Ring oss 32 27 61 00

Tømmerkrana 20
3048 Drammen